Tampere Beatles Happening

Musiikin taika ei katoa koskaan!

Musiikin taika ei katoa koskaan!

It was fifty years ago today, Sgt. Pepper taught the band to play. And they have NEVER been out of style!!

Kun Tampere Beatles Happening jälleen pärähtää soimaan, nyt jo kahdeksatta kertaa, tulee kuluneeksi melkein prikulleen 50 vuotta siitä, kun kenties maailman kuuluisin pop-albumi Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band valmistui.

Se julkaistiin kesäkuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1967. Muutaman muun levykokonaisuuden kanssa se häivytti hetkessä rajan viihteen ja taiteen väliltä. Aikaisempaa pop- ja rockmusiikkia lainkaan väheksymättä, ilman LP-levyn vallankumousta populaarimusiikin tie olisi voinut olla hyvinkin toisenlainen. Nykyään musiikkiteollisuus on palaamassa ”singleaikaan”, yksittäiset kappaleet ovat jälleen businekselle tärkeämpiä kuin levykokonaisuudet, mutta samalla vinyylilevy on kokenut huiman renessanssin.

Formaatit tulevat ja menevät, musiikin tekeminen, esittäminen ja taika tuskin koskaan katoavat. Huhtikuussa Tampereella juhlitaan Pepperiä, kuullaan 60-luvun musiikkia myös laajemmalla skaalalla varsinaisen Beatles-kontekstin ulkopuolelta, visaillaan, kuullaan analyyttisiä seminaariesitelmiä, hiljennytään kirkossa, ja nähdään myös teatteria ja elokuvaa. Näitä kaikkia asioita yhdistää jälleen kollektiivinen kokemus. Musiikillinen nautinto on hyvä jakaa yhdessä.

Tervetuloa Tampereelle.
Splendid time is guaranteed for all!!
Mikko Kangasjärvi
taiteellinen johtaja