Tampere Beatles Happening

Rajaton Tampere Beatles Happening!

Rajaton Tampere Beatles Happening!

Seitsemäs Tampere Beatles Happening houkutteli Tampere-taloon runsaasti nostalgisen musiikin ystäviä. Kahden päivän aikana tapahtumaan osallistui yhteensä noin 4700 ihmistä.

– Tämän vuoden ohjelmisto vei tapahtumaa rohkeasti uuteen suuntaan. Esimerkiksi Beatallica-yhtyeen tanakka tyyli jakoi yleisön mielipiteitä ja herätti keskustelua Beatlesin esittämisen rajoista. Mielestämme aihetta saa ja pitää katsoa monelta kantilta, muuten kulttuuri ei kehity, Tampere Beatles Happeningin tuottaja Mari Niskanen toteaa.

Beatallican raskaan sarjan Beatles-versioinnin lisäksi Tampere Beatles Happeningin kohokohtia olivat lauantaiaamupäivän tunnelmallinen Beatles-kirkko, seminaari-iltapäivän pääpuhuja Mark Lewisohn sekä myöhäisajan Beatlesia suurella tunteella ja taidolla vetänyt liverpoolilaisyhtye The End.

– Tämän vuoden Tampere Beatles Happening näytti, että Beatlesista on yhä moneksi ja uusia, mielenkiintoisia yhtyeitä ilmestyy aina lisää. Aiomme jatkossakin tuoda Tampereelle sopivassa suhteessa uutta ja vanhaa osaamista, Mari Niskanen lupaa.

Seuraava Tampere Beatles Happening järjestetään Tampere-talossa 7.-8.4.2017.

  • Markku Salomäki

    Olen samaa mieltä, että kulttuuria pitää kehittää. Minun ja monen muun mielestä metallimusiikki karkasi liian kauas alkulähteiltään ja aidosta Beatles soundista. Nube9 ja Back from the Ussr olivat todellisia ammattimuusikoita ,jotka alkuperäistä musiikkia kunnioittaen ja kuitenkin omaa osaamistann säästämättä tuotivat uskomattomia musiikkielämyksiä. Lisää tällaista jatkossakin !

  • Hristo Dantchev

    Olen sama mieltä Markun kanssa, lisäsin loistava The End.Ystäväni Jouni Koskimäki veti mielenkiintoista ”Coveria ei jätätän”-seminaari-teema.Ajattelen,että näistä yhtiöistä voisi tuoda jonkun Manselle, esittämään sovitettua Beatlesia, parempi kuin tämä vain örinää ja huutoja, lisättynä 300-500 desibeli voluumeja,ollut ”ainutlaatuinen ”USA-n hirviöbändi. Olen varma, että seuraava sellainen karkottaa vielä suurempi osa meitä,joille Beatles on oma nuorisuuden symboli. Kuitenkin iloitsen, että aika paljon fiksuja nuoria oli kuuntelemassa .Eli ei toista kerta ”oman nilkan ampumisen ”Se ei ole hyväksi tälle vaikuttavalle festarille!Ajattelen sekä ammattimuusikkona että tavallisena kuuntelijana.

  • Minna

    Beatallica oli mielenkiintoinen tuttavuus, mutta pääkonsertti tai oikeastaan pääesiintyjän paikka oli heille väärä. Ehkä jos esimerkiksi The End olisi esiintynyt Beatallican jälkeen, niin konsertista olisi jäänyt parempi mieli kaikille. Toisaalta ennakkoon oli selvästi kerrottu Beatallican esiintyvän ja minkälaista musiikkia he soittavat, että se ei voinut kellekään tulla yllätyksenä. Sen sijaan neljä vuotta sitten Happeningissä esiintynyt Tony Sheridan oli todellinen pettymys. Häneltä olisi mielestäni voinut odottaa hyvää showta, mutta esitys oli täysin ala-arvoinen ja yleisöä halveksiva. Sheridanin jälkeen esiintyi kuitenkin mahtava Apple Jam, joten konsertista jäi päällimmäisenä hyvä fiilis. Tämän vuoden esiintyjistä ehdottomasti paras oli Nube 9, heillä oli sopivan laaja ohjelmisto, lisäksi perjantain ja lauantain esitykset olivat erilaiset. Venäläinen porukka taisi esittää samat laulut molempina päivinä.. Ihan kiva, muttei tarvitse toiste tulla. Ringer Starkin on mielestäni jo nähty, toinen kerta häntä oli hieman liikaa. Jay Goeppneria jäin kaipaamaan, jo pelkkä hänen läsnäolonsa saa tunnelman nousemaan. Ringeristä selvästi yritettiin tehdä Jayn ”korvaajaa”, mutta hänen ammattitaitonsa ei siihen riitä. Jiri Nikkisestä en muuten välitä, mutta nyt hänen esiintymisensä oli hyvä. Hieno idea soittaa yksi albumi kokonaan läpi, en muista aiemmin Happeningissä kuulleeni kappaleita Blue Jay Way, Your Mother Should Know, Baby You’re a Rich Man. Plussaa myös siitä, että esiintyjät pysyivät Beatleseissa, eikä soitettu esimerkiksi Holliesia, Rollareita ym. Ensi vuotta ajatellen toivoisin esiintyjiksi Jay Goeppneria, The Brothel Creepersiä, Apple Jamia ja Nube 9 ehdottomasti uudestaan.