Tampere Beatles Happening Uutiset

Tapahtumalla uusi taiteellinen johtaja

Tapahtumalla uusi taiteellinen johtaja

Tampere Beatles HappeningMikko Kangasjärvi
Tampere-talossa 27.-28.3.2015
Tapahtumalla uusi taiteellinen johtaja

Kuudes Tampere Beatles Happening järjestetään Tampere-talossa maaliskuussa 2015. Luvassa on jälleen viikonloppu täynnä nostalgista, ajatonta musiikkia. Aiempien vuosien tavoin myös vuoden 2015 juhlassa kuullaan The Beatles – ja 60’s-tulkintoja niin Suomesta kuin ulkomailta.

Festivaali julkistaa ohjelmansa 1. lokakuuta 2014. Tapahtuman pääsyliput ja festivaali-hotellipaketit Holiday Inniin tulevat samalla myyntiin. Vuoden 2015 ohjelmaa rakentaa yhdessä Tampere-talon festivaalihenkilökunnan kanssa Tampere Beatles Happeningin uusi taiteellinen johtaja Mikko Kangasjärvi.

Kangasjärvi on tamperelainen muusikko ja tuottaja, jonka ensikosketus The Beatlesiin tapahtui 1970-luvulla avokelanauhalta. Myöhemmin Beatles-innostus on ajanut hänet mm. tuhlaamaan rahansa Lontoon levykauppoihin, kuusi kertaa Paul McCartneyn keikalle sekä kolmeen otteeseen Liverpoolin International Beatleweekille. Kangasjärven Beat Less -yhtye on esiintynyt Tampere Beatles Happeningissä kaksi kertaa.

Kangasjärvi astuu isoihin saappaisiin. Festivaalia alusta asti luotsanneen Tapani Lepomäen tyylitaju ja kansainväliset suhteet ovat muokanneet Tampere Beatles Happeningistä luottotapahtuman, jonne tullaan joka vuosi uudelleen.
– Beatlesissa minua kiinnostaa eniten yhtyeen musiikin aiheuttama ”evoluutio” popmusiikissa, heidän megalomaaninen diskografiansa ja yhtyeen ja Beatlesin jäsenten soolotuotantojen tutkiminen ja kulttuurillinen ilmiö sinänsä, Kangasjärvi pohtii.
Tampere Beatles Happening tulee jatkumaan hyväksi havaitulla linjalla ja vuosi vuodelta terävämpänä. Maaliskuussa 2015 Tampere-talossa on luvassa triviaa, viihdettä, festivaalitunnelmaa ja laadukkaita versiointeja Mersey Beatista ja muusta aikakautensa klassisesta popmusiikista.
– Vuonna 2015 tulee kuluneeksi 50 vuotta maailman levytetyimmän kappaleen Yesterdayn syntymisestä. Vuosi 1965 oli myös beatlemanian huippuvuosi ennen yhtyeen vetäytymistä konserttilavoilta. Siinä lienee seuraavan Tampere Beatles Happeningin teema, Kangasjärvi vihjaa. 

Vuoden 2014 Tampere Beatles Happeningiin osallistui noin 4500 ihmistä.