Tampere Beatles Happening Uutiset

Yhteisvastuullinen Tampere Beatles Happening

Yhteisvastuullinen Tampere Beatles Happening

YhteisvastuuMusiikista nauttimisen lisäksi Tampere Beatles Happeningissä tehdään hyvää. Tapahtuman kumppanina on tänä vuonna Yhteisvastuukeräys. Vuonna 2013 Yhteisvastuu nostaa näkyviin vanhusten yksinäisyyden. Tutkimusten mukaan noin 300 000 suomalaisvanhusta kokee itsensä yksinäiseksi. Yksinäisyys ja ikääntyminen eivät olleet vieraita teemoja Beatlesillekaan.

Lauantaina 19. tammikuuta kello 11 alkavassa Yhteisvastuukeräyksen ja festivaalin yhdessä toteuttamassa messussa Tampereen Tuomiokirkossa kuullaan tähän teemaan liittyviä lauluja:

Help
When I was younger so much younger than today
I never needed anybody’s help in any way
But now these days are gone, I’m not so self assured.

When I’m 64
When I get older losing my hair
Many years from now
Will you still be sending me a valentine
Birthday greetings, bottle of wine?
Will you still need me, will you still feed me
When I’m sixty-four?

Lennonin soolotuotannosta:

Grow Old Along with Me
The best is yet to be
When our time has come
We will be as one
God bless our love
God bless our love

Messun teemana on Beatlesin laulun mukaisesti: With a Little Help from My Friends.

Toinen Tampere Beatles Happeningin Yhteisvastuukeräykseen liittyvä osa koetaan lauantaina kello 18. Isossa salissa ennen Come Together -pääkonserttia huutokaupataan ajankohtaista ja harvinaista Beatles-materiaalia.

Huutokaupattavat tuotteet edustavat kuvitusta eri muodoissa. Saksalaisen Astrid Kirchherrin signeeraama valokuvajuliste Beatlesista vie 1960-luvun alun Hampuriin, aikaan ja paikkaan, josta yhtye löysi ainutlaatuisen live-olemuksensa. Taidettaan ovat hyvän asian puolesta signeeranneet myös Mauri Kunnas, Juho K. Juntunen ja Pertti Jarla. Kunnaksen kuva liittyy tuoreeseen Piitles-kirjaan, Juntusen hulvaton pläjäys Kaikkien aikojen The Beatles suomennokset -kokoelmaan ja Jarlalta tarjolla on kaksi Beatles-aiheista Fingerpori-originaalia. Meklarina huutokaupassa toimii Heimo ”Holle” Holopainen.

Tampere Beatles Happening on vastuullinen festivaali ja haluaa olla mukana hyvän tekemisessä sekä tukemassa toimia, joiden avulla vanhusten yksinäisyyttä voidaan helpottaa. Vanhuus meillä on itse kullakin edessä. Toivottavasti.

Tampere Beatles Happening Tampere-talossa 18.-19.1.2013