Tampere Beatles Happening

Tampere Beatles Happening huutaa hyvän asian puolesta

Tampere Beatles Happening huutaa hyvän asian puolesta

The Beatles julkaisi ensisinglensä Love Me Do viisikymmentä vuotta sitten. Tampere Beatles Happening kunnioittaa luonnollisesti tätä kaiken mahdollistavaa ja legendan laukaissutta pikkukiekkoa ja järjestää Suomen ainoaan Beatles-ilmiöön keskittyvään festivaaliin erikoisohjelmaa.

Lauantaina 19. tammikuuta alkuillasta ennen Come Together -pääkonserttia huutokaupataan ajankohtaista ja harvinaista Beatles-materiaalia. Huutokaupan tuotto ohjataan Yhteisvastuukeräykseen.

Huutokaupattavat tuotteet edustavat kuvitusta eri muodoissa. Saksalaisen Astrid Kirchherrin signeeraama valokuvajuliste Beatlesista vie 1960-luvun alun Hampuriin, aikaan ja paikkaan, josta yhtye löysi ainutlaatuisen live-olemuksensa.

Taidettaan ovat hyvän asian puolesta signeeranneet myös Mauri Kunnas, Juho K. Juntunen ja Pertti Jarla. Kunnaksen kuva liittyy tuoreeseen Piitles-kirjaan, Juntusen hulvaton pläjäys Kaikkien aikojen The Beatles suomennokset -kokoelmaan ja Jarlalta tarjolla on kaksi Beatles-aiheista Fingerpori-originaalia. Meklarina huutokaupassa toimii Heimo ”Holle” Holopainen.

Musiikillisesti Tampere Beatles Happening haluaa tarjota useita eri näkökulmia rakkaaseen aiheeseen. Jo perjantai-illan Beatlemania Show vie asian ytimeen: Sorsapuistosalin lavalla käyvät brittiyhtyeet The Beatelles ja Revolver, brasilialaista eksotiikkaa tuova duo Gleison Tulio & Keilla Jovi, italialainen Penny Ladies sekä tamperelaisen Urban Crow -yhtyeen solistina hurmaava amerikkalainen Jay Goeppner.

Yksi festivaalin lauantain viihdyttävimmistä hetkistä lyö iltapäivällä. Sorsapuistosalin Bootleg Barissa kuullaan neljää bändiä ja kisaillaan rennosti Beatles-tietämyksestä. Asiantuntijavieraina Bootleg Barissa nähdään Jake Nyman ja Mauri Kunnas. Pubivisan vetävät Arto ”Pilli” Pajukallio ja Heimo ”Holle” Holepainen. Bootleg Barin orkesterit ovat tamperelainen Fifth Floor Band, valkeakoskelainen Blue Jay Way, kemiläinen Nine Lives sekä Jay Goeppner & Urban Crow.

Bootleg Barin sulkeuduttua on edessä Ison salin Come Together -konsertti, jossa soittaa paraatipaikalla Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band. Tapahtuman päättävät Hard Day’s Night -jamit, joissa on perinteisesti annettu viimeiset hikipisarat liverpoolilaiselle musiikille.

Tampere Beatles Happening on jaettu eri konsertteihin, joten tapahtumasta voi nauttia joko itselleen sopivina siivuina tai festivaalipassin oikeuttamana täydet kaksi päivää. Elävän musiikin lisäksi ohjelmassa on jälleen Vinylmania-levykirppis, jolta etsitään hittejä ja harvinaisuuksia lauantai-iltapäivänä.

Tampere Beatles Happening pistäytyy tällä kertaa myös Tampere-talon ulkopuolella. Lauantaina kello 11 Tampereen Tuomiokirkossa järjestetään yhteistyössä Yhteisvastuukeräyksen kanssa Beatles-messu, jonka teema on luonnollisesti With a Little Help from My Friends!

Tampere Beatles Happeningin 65 euron hintainen festivaalipassi on myynnissä Tampere-talon Lipputoimistossa sekä Lippupisteen toimipisteissä ja nettikaupassa. Myös päivälippuja sekä yksittäisiä konserttilippuja on saatavilla.