Tampere Beatles Happening Uutiset

IV Tampere Beatles Happening: It will be FAB, again!

IV Tampere Beatles Happening: It will be FAB, again!

Syksy 2012 on ollut Beatles-friikkien kulta-aikaa. Yhtyeen ensimmäisistä levytyksistä tuli kuluneeksi 50 vuotta, EMI julkaisi remasteroidut Beatles-LP-levyt nostalgisessa vinyyliformaatissa ja erityisesti meitä suomalaisia riemastuttaa Mauri Kunnaksen vasta ilmestynyt graafinen novelli Piitles.

Elokuun 26. päivä löysin itseni istumasta Mauri Kunnasta ja maailman ehkä huomattavinta Beatles-asiantuntija Mark Lewisohnia vastapäätä Liverpoolin Adelphi-hotellin baarissa. Lewisohn kävi sivu sivulta läpi Maurin kirjaa ja oli erittäin innostunut. Hyvin vähäisiksi jäivät asiasisältöön kohdistuvat huomautukset, ja riemastuneita havaintoja monista yksityiskohdista oli sen sijaan paljon. Kunhan käännökset valmistuvat, povaan Maurin teoksesta kansainvälistä menestystä.

Mauri Kunnas tulee olemaan mukana Tampere Beatles Happeningissa sekä kutsuvieraana että asiantuntijaroolissa. Lauantai-iltapäivän Bootleg Barissa pidettävässä, yleisölle tarkoitetussa Beatles-visassa ei vain anneta oikeita vastauksia, vaan kuullaan myös asiantuntijoiden kommentteja ja spekulaatioita kysymysten aihepiireistä. Sorsapuistosalissa nähdään tuolloin suomalaisen Beatles-tietämyksen todellinen keskittymä, asiantuntijaryhmässä ovat Maurin lisäksi mukana mm. Jake Nyman sekä koko joukko muita guruja.

Uutta Suomessa – ehkä koko maailmassa – on myös Beatles-messu Tampereen Tuomiokirkossa samana päivänä klo 11. Beatles-messu on jumalanpalvelus, jossa virsien tilalla lauletaan yhdessä Beatles-lauluja ja kuullaan taiteilijoiden musiikkiesityksiä.

Ja tietenkin vahvaa kansainvälistä musiikkitarjontaa kahden päivän ajan: perjantaina Jay Goeppnerin Tribute to John Lennon Pienessä salissa ja Beatlemania-show Sorsapuistosalissa. Lauantaina Tampere-talossa soi tauotta reilusti kellon ympäri: ensin Bootleg Bar visailuineen iltapäivästä alkaen Sorsapuistosalissa, sitten illalla Ison salin Come Together -konsertti ja Hard Day’s Night -jamit. Tarkemmat tiedot esiintyjistä näiltä sivuilta.

Tervetuloa neljänteen Tampere Beatles Happeningiin!

A splendid time is guaranteed for all!

Tapani Lepomäki
taiteellinen johtaja