Tampere Beatles Happening

The BlueMargarets: Kiitos suomalaisille tuesta tsunamin jälkeen!

The BlueMargarets: Kiitos suomalaisille tuesta tsunamin jälkeen!

The BlueMargaretsin paluu Tampereelle on ollut työn ja tuskan takana. Vaikeudet on nyt voitettu ja japanilaisyhtye tulee intoa puhkuen Beatles Happeningiin toista kertaa.

Iloisella tyttöbändillä on takanaan äärimmäisen rankat ajat.  Japanin rannikolle iski maanjäristys maaliskuussa ja sitä seurasi katastrofaalinen tsunami. Se kosketti Margaretsiakin.

Toukokuussa yhtye oli jo perumassa tuloaan Tampereelle. Tsunami vei japanilaisilta voimat, se oli raskaampi isku kuin me suomalaiset kenties osaamme kuvitellakaan.

Tsunamin jälkeen BlueMargaretsin rumpali Yuka ilmoitti, että hän ei enää jatka. Elämässä oli yhtäkkiä isompiakin asioita kuin soittaminen. Katastrofi iski kovaa, vaikkei ihan lähipiiriin. Silti, jokaisella oli joku kytkös järistyksen uhreihin – menehtyneitä ja kadonneita oli maassa yhteensä noin 20 000.

Kaikki muistavat uutiskuvat, joissa kokonaisia kaupunkeja pyyhkiytyi kartalta. Taloudellista tuhoa kertyi 140 miljardin edestä, ja lisäksi tulivat vielä ongelmat ydinvoimaloiden kanssa. Voi ymmärtää, että iloinen Beatlesin soittelu hiipuu hiukan taka-alalle tuossa tilanteessa.

Tsunamin jälkeen The BlueMargarets soitti vain pari sovittua keikkaa. Silloin näytti siltä, että yhtyeen taru päättyi lopullisesti siihen.

Alkukesästä Sam (Lennon), Moomin (McCartney) ja Satomi (Harrison) miettivät viikon jos toisenkin.

– Elämän täytyy jatkua katastrofin jälkeen ja meidän täytyy osoittaa kiitollisuutta kaikille niille tamperelaisille, jotka ovat tukeneet meitä, viestitti Sam tuolloin, japanilaisen kohteliaasti.

He saivat viestejä tuntemattomiltakin suomalaisilta. Moni ilmaisi tukensa ja toivoi kaikesta huolimatta näkevänsä yhtyeen uudestaan Suomessa.

Mietinnän tuloksena bändiin hankittiin uusi rumpali, Rika eli Ritchie. Naiset ilmoittivat, että tulevat sittenkin ja aloittivat treenaamisen uudella kokoonpanolla.

Marraskuusta lähtien The BlueMargarets on keikkaillut Tokiossa hyvin aktiivisesti. Sam sanoo, että kaikki on ollut vain harjoittelua Tamperetta varten!

– Olemme tehneet kovasti töitä sen eteen, että onnistuisimme Tampereella. Toinen kerta, tämä on meille unelmien täyttymys. Rakastamme suomalaista yleisöä, ihmiset ovat ihania, sanoo Sam.

Vaikka tuosta lausunnosta riisuisi japanilaisen kohteliaisuuden pois, aika paljon jää jäljellekin.

Ja tähän on syynsä.

Beatles Happening ja Tampere oli BlueMargaretseille jotain ihan uutta. He olivat aiemmin esiintyneet maksimissaan satapäiselle yleisölle pienillä klubeilla Tokiossa ja Liverpoolin Beatle Weekillä.

Tampereella yleisöä olikin yhtäkkiä melkein kymmenkertainen määrä. Ja yleisö rakasti japanittaria ihan tosissaan.

Tokiossa he olivat yksi monista beatlesbändeistä. Kotikaupungissa heihin ei liity sitä eksotiikkaa, joka Suomessa hurmaa.

Suomessa oli ihan toista. Viime vuonna Tampereella tuntemattomatkin ihmiset pysäyttelivät heitä valokuviin Hämeenpuistossa (kun palattiin retkeltä Muumi-museoon, tietysti). Jopa paluumatkalla Helsingin lentoasemalla heidät tunnistettiin. Sorsapuistosalissa liikkuminen oli hankalaa, kun jokainen halusi – ja pääsi – valokuviin japanilaisrouvien kanssa.

Nyt The BlueMargarets näyttää Tokiossa kuvattujen videoiden perusteella yhtä hurmaavalta kuin aina ennenkin. He soittavat tarkasti, mutta meiningissä on edelleen sitä samaa soittamisen iloa ja esiintymisen riemua kuin eräässä liverpoolilaisyhtyeessä 60-luvun alussa.

Kuten kuvasta näkyy, rumpali vaihtui, mutta yhtye on ennallaan!

Lue myös aiempi artikkeli BlueMargaretsista.

The BlueMargaretsin suomalainen faniryhmä löytyy myös facebookista.