Tampere Beatles Happening

Jay Goeppner – Maailmanluokan Lennon-tulkitsija Urban Crow’n solistiksi

The Chicago Tribune kirjoitti Jay Goeppnerista: ”Maailman paras Lennon-tulkitsija.” Ja nyt tämä mies nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa.

Jay Goeppner esiintyy Tampere Beatles Happeningissä 20.-21. tammikuuta. Nimi ei ole monellekaan suomalaiselle tuttu – vielä.

Kotimaassaan Yhdysvalloissa Goeppner noteerataan erittäin korkealle. Joulun alla hänet nähtiin valtakunnallisella ABC-kanavalla, eikä ihan joka artisti ole heittänyt yhteiskeikkaa The Whon legendaarisen Roger Daltreyn kanssa. Goeppener on.

Liverpoolissa vuosittain järjestettävällä Beatle Weekillä Goeppner on nousemassa ihan ykkösriviin. Hän kuuluu harvoihin valittuihin, jotka esiintyvät kunnianarvoisassa Liverpoolin Philharmonic Hallissa, kun suurin osa bändeistä joutuu tyytymään pieniin klubeihin ympäri kaupunkia.

Tampereelle Goeppnerin kutsui Tapani Lepomäki, joka on vuosien varrella nähnyt satoja Beatles-yrittäjiä, ja sanoo harvoin olleensa niin vakuuttunut kuin Goeppneria ensi kerran kuullessaan. Lepomäki on Happeningin taiteellinen johtaja, ja hänen luotsaamansa The Urban Crow esiintyy Tampere-talossa Goeppnerin taustalla.

– Muusikkotuttavani Harri ”Heavy” Tikkanen heitti ilmaan ajatuksen Goeppnerin ja yhtyeemme yhteistyöstä. Otin kopin ideasta. Goeppnerin tähti on vasta nousussa, ja siksi oli hienoa saada hänet Tampereelle nyt, Lepomäki iloitsee. Voi olla, että muutaman vuoden kuluttua Goeppner on jo liian iso ja kallis tähti kaukaisen Suomen Beatles-tapahtumaan.

Goeppner on erikoistunut John Lennon-tulkintoihin. Niitä kuullaan myös Urban Crow’n kanssa Tampereella.

– Esitämme pääasiassa sitä Beatles-tuotantoa, joka on Lennonin laulamaa. Mukana on myös Lennonin soolotuotantoa, kertoo Lepomäki ja vihjaa, että Tampere-talossa kuullaan ainakin ”Woman” ja ”I’m Losing You” – molemmat Goeppnerin bravuureita.

”Urbanit” ovat Goeppneria odotellessaan treenanneet kappaleita Lennonin albumeilta Imagine, Walls and Bridges ja Double Fantasy.

Tamperelaisbändin ja chicagolaislaulajan yhteistyö starttasi hyvin spontaanisti Liverpoolin Beatle-viikolla viime vuonna. Molemmat olivat festivaaleilla esiintymässä.

– Juttelin Goeppnerin kanssa hotellin aulassa. Sain päähäni pyytää hänet seuraavalle Cavernin keikallemme, ja niin kävi. Muut bändin jäsenet tapasivat Jayn vasta takahuoneessa, mutta se keikka meni loistavasti, Lepomäki kertoo.

Goeppner lauloi Urban Crow’n vieraana kolme kappaletta: In My Life, A Day In The Life ja I Should Have Known Better. Kemiat toimivat, ja liverpoolilaisyleisökin hullaantui. Nyt yhteistyö saa jatkoa Tampereella, ja tällä kertaa paremmin valmisteltuna.

Tampere Beatles Happeningin vakiokalustoon kuuluva The Urban Crow päästää siis tänä vuonna Goeppnerin eturiviin, mutta ei yleisön tarvitse ihan ilman perinteisiä Urban-klassikoita jäädä.

– Kyllä me jotain soitetaan ihan omillammekin. Kuju (Hyttinen) ja Juha (Kinnunen) saavat kyllä omat soolonsa. Eiköhän se Oh Darling soiteta, kun jäi viime vuonna väliin, Lepomäki sanoo.