Tampere Beatles Happening

Aitoa liverpoolilaista: The Beatelles

Aitoa liverpoolilaista: The Beatelles

Tampere Beatles Happeningissä on tänä vuonna kaksi naisbändiä. The BlueMargaretsilla ja The Beatellesilla ei sitten juuri muuta yhteistä olekaan kuin sukupuoli.

The BlueMargarets tulee Beatlesille vieraasta kulttuurista, ja soittaa yhtyeen varhaistuotantoa. The Beatelles on kotoisin Beatles-kulttuurin kotikaupungista ja ytimestä, Liverpoolista, ja keskittyy myöhäistuotantoon.

The Beatellesin kiinnostavuuden sinetti on juuri tuo liverpoolilaisuus. Tytöt ovat samanlaisia Liverpoolin murretta (scousea) puhuvia rätväköitä nuoria kuin beatlet 50 vuotta sitten. Yhtye on esiintynyt kotikaupunkinsa Beatle Weekillä jo vuodesta 2007 saakka, vaikka ikä ei soittajia vielä painakaan.

Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääosin Beatlesin myöhäistuotannosta, Revolverin, Valkoisen tuplan ja Abbey Roadin kappaleista. Nelikko ei soita niitä orjallisesti alkuperäiseen pyrkien, vaan tekee niistä itsensä näköisiä: tulkinnoista voi löytää hitusen punk-asennetta, blues-tunnelmaa – ja vaikeasti määriteltävää flirttiä!

Liverpoolin omat tytöt ovat jo saaneet kotikaupungissaan pienen kulttimaineen. Heidän keikoilleen Beatle Weekillä on vaikea mahtua sisään. He ovat päässeet yhteiskeikoille vanhempien, tunnettujen  Beatles-konkareiden (Hal Bruce, Denny Laine, Pete Best) kanssa.

The Beatellesissa soittavat Catherine Cook (kitara), Louisa Roach (basso), Nadeen Kemp (rummut) ja Stephanie Kennedy (soolokitara).

Ja liverpoolilaisesta asenteesta kertoo tyttöjen virallinen lausunto Tampereelle tulemisesta:

– Tuskin maltamme odottaa keikkoja Suomessa. Ja sitä, että pääsemme maistamaan kuuluisaa suomalaista votkaa.