Uutiset

Beatles-tapahtumia Suomessa ja maailmalla

beatlesforeverBeatles Forever 17.-20.3.

Suomalainen musiikkirevyy Beatles Forever, joka esitettiin Tampere-talossa kahdesti tammikuussa 2008,  esitetään Helsingin Peacock-teatterissa 17.-20.3.2009.  Revyyssä esiintyvät The Urban Crow -yhtye featuring Jussi Raittinen, Jiri Nikkinen ja Seppo Tammilehto.  Mukana myös kolme näyttelijää pääosanesittäjä Pablo Sepän johdolla sekä 60-luvun tyyliin stailatut go-go-tytöt. Beatle-maailmaan vie myös mukaansatempaava multimedia.

Purkkaa ja jytää 16.-17.10.

Beatles Forever -revyyn tekijäryhmän seuraava tuotos, musiikkirevyy nimeltä Purkkaa ja jytää, esitetään Tampere-talossa 16.-17.10.2009.

Millaista sanailua ja musiikkia poikii löytöretki entisten nuorten ullakolle ja muistoihin, kun 60- ja 70-luvulla nuoruutensa elänyt pariskunta tyhjentää taloaan?  Vinttikomero on täynnä muistoja sekä noiden vuosikymmenien nostalgisia vinyylille tallennettuja sävelmiä. Niiden esittämisestä livenä vastaavat jälleen Beatles Forever -revyyn tutut tekijät The Urban Crow -yhtye ja Seppo Tammilehto.

Revyyssä ovat mukana myös näyttelijät Kari Honkanen, Saara Ylitalo, Jari Hankela ja Sari Koskinen.  Lisäksi tunnelmaa virittävät ajan henkeen stailatut Go-Go-tanssijat ja näyttävä multimediaesitys.

Musiikki koostuu 60- ja 70-lukujen rock- ja pop-klassikoista.  Kaksi ja puolituntisen esityksen aikana kuullaan sekä meno- että tunnelmapaloja, kuten Traveling Band, Bridge Over Troubeled Water, Teryleeniä, Funny Funny, Salty Dog ja Hard Day’s Night.

Purkkaa ja jytää iskee suoraan nostalgisen katsojan sydämeen ja tuo mieleen muistot teryleenistä, vinyylistä ja nylonista sekä rokkareista, raggareista, poppareista, hipeistä, hämyistä ja jytäpöksyistä.

Beatle Week

Tampere Beatles Happeningin kaikki suomalaisesiintyjät on kutsuttu Liverpoolin Beatle Week -festivaalille elokuussa 2009. Festivaalille kutsutaan järjestäjän ilmoituksen mukaan 50 maailman parasta tribuuttiyhtyettä .

Liverpoolin kansainvälinen tapahtuma, vuotuinen Beatle Week, järjestetään tänä vuonna 26.8.-1.9.2009. Festivaali kokoaa asianharrastajat ympäri maailmaa yhtyeen kotikaupunkiin. Kyseessä on maailman huomattavin Beatles-tapahtuma ja vuoden vilkkain viikonloppu Liverpoolissa.

Jiri Nikkinen on esiintynyt Liverpoolissa jo aiemminkin, vuonna 2001 ja The Urban Crow vuosina 2005 ja 2008. Cellophane Flowers debytoi Beatlesien kotikaupungissa tänä vuonna. Beatle Weekilla on tänä vuonna mukana kaikkien aikojen suurin suomalaisedustus.